Innovate Arnhem

6 oktober 2017

In Arnhem barst het van de innovatieve bedrijvigheid en het creatief talent. Er zijn hier drie hogescholen gevestigd en op plaatsen als Arnhems Buiten en Industriepark Kleefse Waard wordt door tientallen bedrijven gewerkt aan de toekomst.

Het World Living Statues Festival (WLSF) is in twaalf jaar tijd uitgegroeid tot hét festival ter wereld dat puur en alleen gericht is op straatkunstenaars die optreden als levend standbeeld. Een straatkunst die mensen verbaast, verblijdt en vertedert. Wereldwijd zijn er op dit moment zo’n 400 professioneel werkende levende standbeelden.

Welke kant willen we als stad op met de Korenmarkt? Daarover gaat gespreksleider Bob Roelofs op vrijdag 29 september in gesprek met diverse betrokkenen tijdens het Arnhems Nieuwscafé in Molenplaats Sonsbeek. Toegang is gratis en iedereen is welkom.

De student van nu, de medewerker voor de toekomst! Op maandag 25 september organiseert ROC Rijn IJssel – afdeling Business & Retail de ‘Talent Day’. Deze bijeenkomst staat in het teken van het matchen van bedrijven binnen de retail met studenten. ROC RijnIJssel is op zoek naar kwalitatieve stageplekken binnen de opleiding Business & Retail.

Stem op Arnhem beste binnenstad

Gepost op 21 september 2017

Wordt Arnhem de 'beste binnenstad 2017-2019'? Geef jouw mening via de app van Multiscope . Wanneer je Arnhem na een bezoek verlaat, krijg je automatisch een uitnodiging voor een korte vragenlijst van ongeveer 10 vragen. Het onderzoek loopt tot en met 18 oktober.

Binnenstad in trek bij bedrijven

Gepost op 19 september 2017

Steeds meer bedrijven vestigen zich in kantoorpanden in de binnenstad. Dat bevestigt bedrijfsmakelaar Jacco Vogelaar van Strijbosch Thunnissen. Volgens hem willen werknemers van bedrijven de voorzieningen van het centrum in de buurt hebben. Met name openbaarvervoerverbindingen zijn belangrijk. Vogelaar zegt in een interview met RTV Arnhem dat veel personeel uit Utrecht en omgeving naar Arnhem komt. Illustratief is dat de Park- en Rijntoren, de twee torens bij Station Arnhem Centraal, steeds voller stroomt. “Lang stond tot 60 procent van de kantoren in de gebouwen leeg.”